Kalcium-klorid oldat hűtőfolyadékként történő alkalmazásaÁltalános jellemzők

A kalcium-klorid (CaCl2) egy ionos szervetlen só, amely vízben kiválóan oldódik. Vizes oldatának felhasználása rendkívül sokrétű, mivel kezelése nem igényel különösebb körültekintést. A napjainkban alkalmazott ipari- és épületgépészeti csőrendszerek már korszerű rozsdamentes kivitelben és/vagy korróziótól teljesen mentes műanyagokból kerülnek kivitelezésre, ezért a kalcium-klorid oldat a nagyon alacsony bekerülési költsége miatt is egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. Bekerülési költsége fajlagosan negyvenszer olcsóbb az alkohol tartalmú oldatokénál.

Felhasználás

A termék a Sirius Produkt Kft. magyarországi telephelyéről nagy mennyiségben és rövid idő alatt elérhető az egész kelet-közép-európai régióban. Kiszerelések igény szerint: IBC, tartálykocsi, 10 literes kannák. Előszeretettel alkalmazzák hűtőkörfolyamatokban (pl.: műjégpályák, ipari hűtőrendszerek), mivel a szerves oldatoknál (pl.: alkoholok, etilén-glikol) sokkal jobb a hővezetőképessége, illetve kisebb a viszkozitása, ami miatt csökkennek a szivattyúzási költségek. Nagy előnye továbbá, hogy a kalcium-klorid oldat a felhasználás után nem minősül veszélyes hulladéknak, ezért szemben a szerves oldatokkal, nem kell a drága és körülményes utókezelésről gondoskodni.

Biztonság és kezelés

Nehéz fémeket és más, az emberekre és állatokra veszélyes adalékokat nem tartalmaz. Az élő szervezetekben nem halmozódik fel. Szemirritációt okozhat, ezért használata során védőkesztyű/védőruha viselése ajánlott. Szembekerülés esetén óvatosan öblítse ki néhány percen keresztül. Tárolás: különösebb körültekintést nem igényel. Cink- valamint nátrium tartalmú fémekkel történő érintkezését szigorúan el kell kerülni.

Tisztaság: technikai minőség
Koncentráció:Termékeink 10, 20 valamint 30 tömegszázalékos töménységben kaphatóak. Természetesen ettől eltérő, egyedi igényt is ki tudunk szolgálni.
Kiszerelés: 10 literes kanna, IBC-tartály, ADR-es tankautó

További információkért forduljon hozzánk bizalommal!
Jelentkezzen viszonteladói partnerünknek és kérjen ajánlatot.